راهکارهای جمهورى اسلامى ایران براى مهار دکترین براندازى نرم
توصیه مىشود کارگزاران نظام با هدف توسعه و تضمین عمق استراتژیک نرم افزارى داخلى و خارجى اقدامهاى زیر را مورد توجه قرار دهند.
آسیب شناسى افزایش توزیع و مصرف مواد مخدر در ایران از رویکرد امنیت ملى
با توجه به افزایش تنوع تولید و تغییر الگوى مصرف مواد مخدر، آسیبهاى جدى آن بر امنیت اجتماعى و تسهیل براندازى در سکوت نظام مقدس ج.ا.ایران، توصیه مىشود مجلس شوراى اسلامى در تعامل و هم اندیشى با نمایندگان «ستاد مبارزه با مواد مخدر»(1)؛ از رویکرد امنیت ملى تصویب طرح جامع قانون مبارزه با مواد مخدر را در دستور کار قرار دهند.
مجلس شوراى اسلامى مىتواند بخشى از ابزارهاى مقابله با مواد مخدر را در چارچوب قانونمند کردن طرح نظام جامع امنیت اجتماعى پىگیرى نماید.
از طرفى افزایش رایزنى میان معاونت امنیتى ـ انتظامى وزارت کشور و یا فعال سازى دیپلماسى پارلمانى از طریق تعامل سازنده کمیتههاى امنیتى پارلمانى سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان، مىتواند زمینههاى انعقاد تفاهم نامه هاى دفاعى پارلمانى سه جانبه با محوریت مبارزه با مواد مخدر را عملیاتى نماید.
حمایت تقنینى ـ نظارتى و اجرایى از توسعه زیرساختهاى جنگ رایانهاى
یکى از تهدیدات راهبردى نرم افزارگرایانه، نفوذ هکرهاى مهاجم براى آسیب رسانى به شبکههاى وب نهادهاى استراتژیک نظام با هدف «جاسوسى اینترنتى»(2) و یا رخنه اطلاعات گمراه کننده با هدف تخریب شبکه اطلاعات ملى است که عمق و دامنه کاربرى آن در سطوح منطقهاى و جهانى روز به روز در حال افزایش است.
براى آگاهى متولیان امر نسبت به اهمیت روزافزون جنگهاى رایانهاى، شایسته است به عنوان مثال اشاره شود کشورى مانند چین با هدف توازن راهبردى قدرت نرم سرمایهگذارى هنگفتى را براى توسعه جنگهاى رایانهاى هزینه کرده است بطورى که موفق شده است به سیستمهاى کامپیوترى نهادهاى نظامى ـ امنیتى ایالات متحده نفوذ نماید. این کشور در سال 2007 نزدیک به ده شرکت دفاعى امریکا مانند «ریتون»(3)، «مارتین لاکهید»(4)، «بوئینگ»(5)، «نورتروپ گرومن»(6)، «سیستم نرم افزارى برنامهریزى جنگندههاى نیروى هوایى»(7)، «سیستم برنامه ریزى مأموریت بالگردهاى ارتش»(8) و فایلهاى فضانوردان ناسا را مورد دستبرد اینترنتى قرار داد(9) و در بودجه دفاعى سالانه خود، ردیفهایى را براى تقویت هر چه بیشتر «قابلیتهاى جنگ رایانهاى»(10) اختصاص داده است.
در این راستا شایسته است وزارتخانههاى دفاع و اطلاعات و ستاد کل نیروهاى مسلح با تبیین آموزشهاىراهبردى ، بستر مقابله هدفمند با آسیبهاى جنگ رایانهاى و تقویت عمق استراتژیک نظام در محیط سایبر را فراهم کنند.
آسیب شناسى پیامدهاى اجتماعى جنگ اقتصادى
توصیه مىشود کارگزاران نظام براى مقابله با جنگ اقتصادى و گسترش تحریمهاى احتمالى؛ اقدامهاى زیر را مورد توجه قرار دهند:
- کارگزاران نظام، دورنماى «بحران مالى جهانى»(11)، کاهش قیمت نفت و بالتبع احتمال بالاى عدم تحقق منابع مالى ردیفهاى بودجه را از رویکرد امنیت ملى بررسى کرده و در مصاحبهها و یا تبلیغات انتخاباتى از وعدههایى که مى تواند سطح انتظارات جامعه را افزایش و حباب کاذب را تشکیل دهد، پرهیز نمایند زیرا مىتواند ضریب اعتماد جامعه به کارگزاران نظام را کاهش دهد؛
- ردیفهاى بودجه سالانه بصورت واقع گرایانه و متناسب با کف درآمدهاى واقعى تدوین و تصویب شود.
قانونمند کردن مقابله با جرایم سایبر و تلفن همراه
یکى از حوزههایى که عمق و دامنه تهدیدات نرم را گسترش مىدهد، رشد فزاینده جرایمى است که در محیطهاى مجازى و سایبر به وقوع مىپیوندد و به صورت مستقیم امنیت اجتماعى را تهدید مىکند که شایسته است ظرفیتهاى تقنینى، نظارتى و اجرایى بازدارنده و مناسبى براى مهار آنها در دستور کار متولیان امر قرار گیرد:
برخى مصادیق جرایم سایبر که در زیرمجموعه تهدیدات نرم افزارى قرار مىگیرد، عبارتند از:
- افزایش نشر بلوتوثهاى شخصى و خانوادگى بویژه افراد مشهور در حوزههاى ورزشى و هنرى؛
- افزایش انتشار بلوتوثهاى مستهجن و غیر اخلاقى؛
- گسترش شایعات براندازانه و یا تبلیغ علیه نظام توسط پیامهاى کوتاه تلفن همراه؛
- گسترش وبلاگهاى براندازانه؛
یکى از شیوههاى جنگ نرم در محیطهاى سایبر (اینترنت)، گسترش هدفمند و روزافزون وبلاگ نویسى توسط برخى افراد، گروهها یا سازمانهاى مخالف نظام جمهورى اسلامى ایران است.
وبلاگهاى ساختارشکن و برانداز که معمولاً به سادگى ایجاد شده و نیاز به تخصص بالاى بلاگرها ندارد، به راحتىدر محیطهاى مجازى به یک هویت مستقل تبدیل و بدون اینکه شناسایى شوند به ترویج عقاید براندازانه اقدام مىکنند.
در این راستا افزایش تعامل و هم اندیشى میان کارشناسان وزارتخانههاى اطلاعات، فناورى ارتباطات، قوه قضائیه، قوه مقننه و پلیس امنیت اجتماعى و اخلاقى ناجا و یا معاونت فرهنگى ـ اجتماعى ناجا مىتواند در ارتقاء اثربخشى راهکارهاى بازدارنده و یا اقدامهاى تنبیهى مفید واقع شود.
حمایت تقنینى و مالى از تعمیق قدرت نرم نظام در محیطهاى مجازى
یکى از شاخصههاى دورنماى جنگهاى پیش رو، سرمایه گذارى کشورها بر مقوله «جنگ اندیشه در محیط هاىمجازى » است و کشورى موفق خواهد بود که بتواند زمینههاى حداکثر بهره ورى از محیطهاى وب با جدیدترین شیوههاى دانش دیپلماسى عمومى را فراهم کند زیرا دانش افزایى و هوشمندسازى آنلاین جامعه در برابر تهدیدات نرم، آستانه مقاومت ملى و کارآمدى نظام در محیطهاى مجازى را ارتقاء مىدهد.
توصیه مىشود برخى نهادهاى راهبردى نظام مانند وزارتخانههاى اطلاعات، کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامى، صدا و سیما، حوزه علمیه قم و سازمان تبلیغات اسلامى؛ بخشى از کارویژههاى عملیاتى خود را به سمت روزآمد کردن شیوههاى مقابله با تهدیدات نرم و جنگ روانى ـ رسانهاى متمرکز نمایند بویژه اینکه اکثریت غالب مخاطبان خبر رسانى آنلاین را اقشار فرهیخته، دانشجویان و دانش پژوهان تشکیل مىدهند که نقش مهمى را در نهضت نرم افزارى تولید علم و تحقق دانشگاه اسلامى بر عهده دارند.
از طرفى انعکاس آنلاین مناسب تحولات خبرى و اقدامهاى مثبت مجلس شوراى اسلامى در محیطهاى وب به عنوان مهمترین نهاد قانونگذارى کشور که از شاکله مردم سالارى برخوردار است، در تحکیم و انسجام بخشى به روابط جامعه با وکلاء ملت و بالتبع تقویت بنیانهاى مشروعیت نظام تأثیرگذار بوده و مىتواند گستره هم اندیشى مجازى مجلس با کانونهاى فکرى و شبکه نخبگان را افزایش دهد که این تعامل نرم افزارى مىتواند در بهینه سازى تصویب طرح و لوایح، مصوبات مجلس، بازتاب سنجى ضریب اقناع سازى مصوبات در میان نخبگان فکرى، کارآمدسازى کارویژههاى تقنینى ـ نظارتى و در نهایت ارتقاء دیپلماسى پارلمانى مجلس هشتم مفید واقع شود.
سازماندهى نصب دوربینهاى مدار بسته در نواحى جرم خیز
یکى از اقدامهاى بازدارنده مناسب نهادهاى امنیتى ـ انتظامى؛ کنترل نامحسوس نواحى جرم خیز و یا مراکز پر تردد مانند مترو از طریق نصب سامانههاى دوربین مدار بسته است که در صورت مدیریت کارآمد مىتواند در ثبات بخشى به امنیت اجتماعى مفید واقع شود.
مقابله با ایجاد و گسترش فرقههاى ساختگى
یکى از توصیههاى تئوریسینهاى دکترین براندازى نرم، فرقه سازى با هدف تضعیف وحدت ملى و انسجام اسلامى است، به طورى که هم اکنون شاهد گسترش افراد و گروههایى هستیم که با عناوینى مانند ارتباط با امام زمان(عج) و یا پیامبران؛ بنیانهاى اعتقادى جامعه را هدف قرار دادهاند.
در این راستا وزارت اطلاعات و حوزههاى علمیه به ویژه حوزه علمیه قم، نقش مهمى را در خنثى سازى تهدیدها و هوشیارى جامعه در برابر این نوع شیادان ایفا مىکنند.
قانونمند کردن نظام جامع دیپلماسى فرهنگى جمهورى اسلامى ایران
یکى از راهکارهاى تکلیف گرایى کارگزاران نظام به رهنمودهاى رهبر فرزانه انقلاب پیرامون هوشیارى مسئولین در برابر تهاجم نرم افزارى ناتوى فرهنگى؛ قانونمند کردن نظام جامع دیپلماسى فرهنگى با هم اندیشى وزارت امور خارجه، مجلس شوراى اسلامى و متولیان فرهنگى است که در صورت تحقق مىتواند حداکثر بهرهورى بهینه از ظرفیتها و بالتبع عمق استراتژیک نرم افزارى نظام را توسعه دهد که برخى مصادیق آن عبارتند از:
- نظام مند شدن کارویژه دیپلمات فرهنگى از رویکرد امنیت ملى وابستههاى فرهنگى سفارتخانهها و دفاتر فرهنگى ایران در کشورهاى خارجى؛ نقش مهمى را در عمق بخشى به اقتدار برون سیستمى و مهار تهدیدات نرم ایفا مىکنند.
ـ هوشیارسازى متولیان فرهنگى نظام نسبت به ابزارها و شیوههاى تهاجم نرم افزارى غرب؛
ـ انعکاس جنایات گروههاى تروریستى بویژه سازمان منافقین در قالب عکس، تصویر، توزیع سى دى، بروشور و یا کتاب که در صورت سازماندهى مناسب مىتواند در تقویت تعامل میان گروههاى دوستى پارلمانى ج.ا.ایران و کشورهاى میزبان براى افزایش فشار بر گروههاى تروریستى مؤثر باشد؛
ـ تدوین سازوکارهاى تقنینى و اجرایى مناسب براى افزایش تعامل میان نهادهاى داخلى و شوراى ایرانیان خارج از کشور؛
ـ آشنا کردن ایرانیان و اتباع کشور میزبان با نقش مثبت و تأثیرگذار دولت و مجلس شوراى اسلامى در حوزه سازندگى و جنبش نرم افزارى تولید علم که در صورت بهره گیرى از شیوههاى تبلیغاتى مناسب مىتواند تصاویر مناسبى را از اقتدار و رابطه سازنده دولت و مجلس در افکار اتباع کشور میزبان تداعى نماید و بخشى از سناریوى جنگ روانى ـ رسانهاى غرب براى ترسیم فضاى اختلاف در داخل را خنثى نماید.
ـ توسعه صنعت توریسم و ترویج فرهنگ ایرانى ـ اسلامى
رایزنىهاى فرهنگى با آشنا کردن اتباع خارجى با اماکن سیاحتى ـ زیارتى در قالب نمایش عکس، فیلم و یا توزیع بروشور، نقش مهمى را در علاقمندى جهانگردان براى سفر به جمهورى اسلامى ایران برعهده دارند که با مشاهده توسعه اقتصادى و سیاسى علیرغم تحریمهاى امریکا، مىتوانند به صورت ناخود آگاه نقش سفیر جمهورى اسلامىایران را در کشورشان بازى کرده و بالتبع بصورت غیر مستقیم بر تقویت قدرت نرم نظام در خارج از کشور کمک نمایند.
مجلس شوراى اسلامى نیز با تصویب قوانین مناسب و هدفمند کردن برخى تسهیلات لازم، مىتواند قدرت مانور دیپلماتهاى فرهنگى براى جذب جهانگرد را افزایش دهد.
مقابله با ایجاد و نشر شایعههاى برانداز
امروزه با گسترش فضاى رسانهاى، جایگاه محیطهاى مجازى در جنگهاى روانى نامتقارن و یا شایعه پراکنى هاىبراندازانه تقویت شده، بطورى که گسترش رسانهها، وبلاگها، وب سایتها، پست الکترونیکى ، پیامکهاىتلفن همراه و ... امکان ردیابى مرجع شایعه پراکنى را به کمترین میزان ممکن کاهش داده و امکان تبادل غیررسمى اخبار و اطلاعات نیز فراهم شده است.
با توجه به آسیب پذیرى امنیت اجتماعى نسبت به رواج شایعات و تلاش دشمن براى ترویج شایعههاى سیاسى، امنیتى، اقتصادى و اجتماعى با هدف شکاف سازى و بى اعتمادى میان جامعه و سطوح حاکمیت، شایسته است متولیان امر بویژه صدا و سیما و نهادهاى اطلاعاتى ـ امنیتى ضمن تجزیه و تحلیل شایعات برانداز و ریشه یابى آنها، نسبت به پیامدهاى ترویج آن، جامعه را آگاه نمایند.
هر میزان اقدامهاى متقابل جمهورى اسلامى ایران ضعیف تر، ابزارها و شیوههاى شایعه پراکنى دشمن قوى تر و منسجم تر و همچنین موضوع شایعه حساس برانگیزتر باشد، سرعت و ضریب تأثیر شایعه نیز افزایش مىیابد.
آنچه مسلم است با نزدیک شدن به رقابتهاى انتخاباتى و یا در شرایط بحرانى، حجم و دامنه شایعه سازىهاى براندازانه با هدف مختل کردن ثبات نظام تصمیم گیرى و یا اختلاف افکنى میان کارگزاران نظام افزایش مىیابد.
برخى از راهکارهاى مقابله با شایعههاى برانداز عبارتند از:
- نادیده انگاشتن شایعات ضعیف و پاسخ غیرمستقیم به آن مانند نشان دادن تصاویر فردى که شایعه فوت و یا قتل وى منتشر شده و یا انعکاس حضور گسترده مردم در راهپیمایىهاى سالروز پیروزى شکوهمند انقلاب اسلامى و یا مشارکت گسترده در انتخابات براى مقابله با شایعه وجود شکاف میان جامعه و حاکمیت؛
- پاسخ شایعه با شایعه که در عملیات روانى متقابل کاربرد دارد.
اجتناب از ارسال اطلاعات طبقه بندى شده در محیطهاى سایبر
با توجه به اینکه سرورهاى پستهاى الکترونیکى مانند جى میل در کشور ایالات متحده قرار داشته و احتمال ارتباط آنها با شبکههاى جاسوسى رژیم صهیونیستى و امریکا، شایسته است کاربرانى که به نحوى با مطالب محرمانه مرتبط هستند از ارسال آنها به سایر افراد به صورت ایمیل بصورت جدى خوددارى نمایند زیرا ضریب اعتماد به حفاظت از اطلاعات طبقه بندى شده در محیطهاى مجازى بسیار پایین است؛ همچنین شایسته است از فایلهاى محرمانه و طبقه بندى شده در بلوتوثهاى تلفن همراه خوددارى شود زیرا در صورت سرقت و گم شدن تلفن همراه و یا فراموشى کاربر به غیر فعال کردن بلوتوث؛ این سناریو محتمل است که افراد سودجو و یا جاسوس با شناسایى هدفمند افراد مشخص با بکارگیرى نرم افزارهایى خاص در جهت حذف و یا دستیابى به اطلاعات طبقه بندى شده اقدام نمایند.
تقویت قدرت نرم نیروهاى مسلح
- حمایتهاى تقنینى ـ اجرایى از توسعه قدرت نرم سازمان مقاومت بسیج؛
- مشارکت افزایى ساختارهاى نیروهاى مسلح در طرحهاى عمرانى و جهادسازندگى مانند کارویژههاى قرارگاه سازندگى خاتم الانبیاء؛
- تأکید بر آینده پژوهى، مدیریت دانش دفاعى و افزایش تعامل میان مخازن تولید فکر با متولیان نظامى، انتظامى، امنیتى و اطلاعاتى با هدف تقویت جنبش نرم افزارى تولید علم در راستاى منویات رهبر فرزانه انقلاب؛
- ایجاد و تقویت سازمان آینده پژوهى و فناورىهاى نوین در ساختار نیروهاى مسلح؛
- دانش افزایى و توسعه فنى ـ حرفهاى نخبگان نیروهاى مسلح در چارچوب اصل تحقیق و توسعه؛
- تحکیم بنیانهاى فرهنگى و عقیدتى ـ سیاسى نیروى انسانى.
آسیب شناسى بحران اقتصاد جهانى از رویکرد امنیت ملى
با توجه به اینکه پیش بینى مىشود بحران اقتصاد جهانى در کوتاه مدت حل نشود، شایسته است کارگزاران نظام نسبت به آسیب شناسى پیامدهاى این بحران مانند کاهش قیمت جهانى نفت و تأثیر آن بر عملیاتى شدن منابع مالى ردیفهاى بودجهاى مصوب، از رویکرد امنیت ملى برخورد کنند بویژه اینکه بخش مهم منابع مالى بودجه پیشنهادى به مجلس شوراى اسلامى از درآمدهاى صادراتى نفت، گاز و محصول پتروشیمى به دست مىآید و تداوم کاهش قیمت انرژى مىتواند بستر کسرى بودجه کاهش صادرات، افزایش واردات و تهدید ثبات امنیتى سرمایه گذارى در بورس منجر شود.
آسیب شناسى ماهیت تهدیدهاى فراروى نظام جمهورى اسلامى ایران
در علم «مدیریت استراتژیک»(12) امنیت به معناى فقدان تهدید در عمق استراتژیک داخلى و خارجى است و متولیان نهادهاى نظامى، انتظامى، امنیتى و اطلاعاتى شایسته است در گام اول با رویکرد «معرفت شناسى و ماهیت شناسى»(13) نسبت به شاخص گذارى، توصیف و طبقه بندى تهدیدهاى فراروى نظام اقدام نمایند تا حداکثر بهره ورى از پتانسیلهاى بالقوه و بالفعل منابع قدرت حاصل شود.
مهمترین تهدیدهایى که مىتواند ثبات امنیتى یک نظام سیاسى رابا چالش مواجه کند طبق جدول زیر قابل تفکیک است:
آسیب شناسى دورنماى مطالعات ادعایى امریکا و تأثیر آن بر ثبات امنیت اطلاعاتى، اجتماعى و اقتصادى کشور
یکى از ابزارهاى جنگ نرم ایالات متحده براى دستیابى به اطلاعات و اسناد طبقه بندى شده نظامى و هستهاى، استفاده ابزارى از معاونت پادمان آژانس اتمى است. به عبارتى بررسى متن گزارشهاى مدیرکل آژانس به صورتىاست که به جاى اینکه محمد البرادعى نقش متولى یک سازمان بى طرف را ایفا نماید، به وکیل مدافع مطالعات ادعایى امریکا در آژانس تبدیل شده است. به عنوان مثال به تاریخ 19 نوامبر 2008 (29 آبان 1387) وى چهاردهمین گزارش دو پهلوى خود پیرامون فعالیتهاى هستهاى ایران به شوراى حکام را ارائه کرد که برخىنکات قابل تأمل آن عبارتند از:
ـ بند 15 گزارش طورى تنظیم شده که مىتواند تداعى کننده شائبه وجود فعالیتهاى هستهاى نظامى در ایران باشد و در آن مدیرکل آژانس اعلام کرده «هنوز برخى موضوعهاى مهم باقى مانده که در گزارشهاى قبلى به آنها اشاره شده و براى اثبات عدم وجود اهداف نظامى لازم مىباشد، شفاف سازى نشده است.»
ـ بندهاى 16 ، 17 و 19 گزارش طورى تنظیم شده که همکارى ایران در مورد مطالعات ادعایى غیرقانونى و غیرمستند امریکا را به عنوان یکى از پیش شرطهاى تأیید راستى آزمایى فعالیتهاى هستهاى ایران معرفى کرده است. همچنین در بند 19 مدیرکل آژانس خواستار تصویب پروتکل الحاقى شده است که مىتواند عمق و دامنه بازرسىها را به طور قابل توجهى افزایش دهد.
ـ در بند 20 به صورت غیرمستقیم در مورد ماهیت فعالیت نیروگاه 40 مگاواتى آب سنگین اراک ابهام زایى شده است.
ـ در بند 21 مدیرکل آژانس به صراحت همکارىهاى فراپادمانى ایران را براى اعتمادسازى کافى نمى داند.
نتیجه گیرى:
یکى از سناریوهاى چالش زاى دورنماى عمق استراتژیک امنیت داخلى و خارجى نظام مقدس جمهورى اسلامىایران، احتمال بالاى گسترش کاربست دکترین براندازى نرم در سیاست خارجى امریکا علیه ایران بویژه در دوره ریاست جمهورى «باراک اوباما» ست.
به عنوان مثال با توجه به تأثیر بالاى «لابى گرى» در فرایند قانونگذارى و اجرایى ایالات متحده، شواهد بیانگر گسترش فعالیت خصمانه لابىهاى ضد انقلاب است که با محوریت حقوق بشر فعالیت مىکنند بویژه اینکه در انتخابات چهارم نوامبر 2008 (14 آبان 1387)، سناریوهاى دموکرات توانستند اکثریت کرسىهاى مجلس سنا را نیز به دست آورند و بصورت سنتى اکثریت غالب رجال سیاسى این حزب همواره تحت فشار لابىهاى صهیونیسم و ضد انقلاب از قانونمند شدن و عملیاتى کردن دکترین مهار ج.ا.ایران با استفاده از گفتمانهاى نرم افزار گرایانه مانند جنگ اقتصادى، جنگ روانى ـ رسانهاى، جنگ اطلاعاتى و بى ثبات سازى امنیت اجتماعى حمایت کردهاند و شایسته است متولیان امر دورنما و شیوههاى خصمانه تئوریسنها و پیروان دکترین براندازى نرم را از رویکرد امنیت ملى رصد کرده و نسبت به مهار و خنثى سازى سناریوهاى تهدیدزا به ویژه در زمان ریاست جمهورى «باراک اوباما» اقدامهاى احتیاطى مناسب را در دستور کار قرار دهند.
در چارچوب مطالعات دفاعى مىتوان اهداف راهبردى جنگ نرم ایالات متحده را در هفت حوزه تنش زاى زیر طبقه بندى و مورد آسیب شناسى قرار داد:
- تنش روانى ـ رسانهاى
ایران هراسى از طریق انعکاس تصاویر مجازى از توسعه بومى صنعت هستهاى و قابلیتهاى آفندى و پدافندىموشکى جمهورى اسلامى ایران و هدفمند شدن جنگ تبلیغاتى با هدف گسترش تنشهاى قومى، فرقهاى، صنفى، دانشجویى و اجتماعى.
- تنش اقتصادى
گسترش هدفمند عمق و دامنه دیپلماسى تحریم در چارچوب شوراى امنیت (قطعنامههاى 1737، 1747، 1803 و 1835)، تحریمهاى ائتلافى هوشمند و یا فشار سیاسى بر متحدان خود براى اجتناب از انعقاد توافق نامههاى اقتصادى و انرژى با هدف انزواى ایران در معادلات اقتصادى منطقهاى.
- تنش نظامى
گسترش عمق و دامنه مطالعات ادعایى و گنجاندن آنها در گزارشهاى مدیرکل آژانس اتمى با هدف تداعى شائبه وجود ارتباط میان فعالیتهاى صلح آمیز هستهاى ایران و اهداف نظامى و بالتبع توجیه گسترش تحریمهاى غیر قانونى علیه نهادها، شرکتها و افراد وابسته به وزارت دفاع و سپاه پاسداران با هدف تضعیف بازدارندگى بومىکلاسیک و نامتقارن، احتمال بازرسى ناوگانهاى نظامى امریکا و ناتو از کشتىهاى تجارى جمهورى اسلامىایران با هدف نظارت بر حسن اجراى قطعنامههاى شوراى امنیت، برگزارى رزمایشهاى نظامى میان ناتو و برخى کشورهاى منطقه و انعقاد توافقهاى امنیتى دوجانبه با کشورهاى همسایه ایران مانند عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهاى شوراى همکارى خلیج فارس.
- تنش امنیتى
جلوگیرى از عملیاتى شدن امنیت بومى و پایدار، حمایت مالى ـ رسانهاى از گسترش ناامنىهاى مدنى با بهانه گسترش حقوق بشر و دموکراسى، حمایت از گروهکهاى تروریستى مانند پژاک، منافقین و جندالله با هدف ناامن سازى استانهاى مرزى.
- تنش اطلاعاتى
تلاش براى نصب سامانههاى جاسوسى در مرزهاى ایران و عراق، رخنه در شبکههاى استراتژیک نظام توسط نیروهاى پوششى، شنود تلفن همراه و یا رخنه در شبکه اینترنتى برخى نهادهاى راهبردى.
- تنش سیاسى
مخدوش جلوه دادن نتایج آراء انتخاباتى، تأخیر در صدور روادید مسافرتى توسط برخى متحدان امریکا، ایجاد شکاف میان جامعه و حاکمیت، تشویق به حضور حداقلى مردم در رقابتهاى انتخاباتى.
- تنش فرهنگى
ناتوى فرهنگى با هدف نهادینه کردن فرهنگ لیبرال دموکراسى و تضعیف هویت ایرانى ـ اسلامى مانند تغییر نام خلیج فارس و یا ترسیم تصویر خشنى از دین مبین اسلام.
پى نوشتها:
1. اعضاى این ستاد عبارتند از: رئیس جمهور (رئیس ستاد)، دادستان کل کشور، رئیس دادگاه انقلاب اسلامى تهران، رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینى و تربیتى، فرمانده نیروى مقاومت بسیج، فرمانده ناجا، وزراء کشور، اطلاعات، بهداشت و درمان و فرهنگ ارشاد اسلامى و ریاست صدا و سیما. براى اطلاع بیشتر در رابطه با اهداف و کارویژههاى «ستاد مبارزه با مواد مخدر» با نشانى اینترنتى زیر رجوع شود: http://www.dchg.ir
2. Cyber Espionage.
3. Raytheon.
4. Martin Lockheed.
5. Boeing
6. Northrop Grumman.
7. Air Force Flight Planning Software.
8. Army Helicopter Mission Planning System.
9. William Matthews, Chiness Cyber Attacks On Rise:U.S.Report,http://www.defencenews.com, 20 Nov 2008.
10. Cyber Warfare Capabillties.
11. Global Financial Crisis.
12. Strategic Management.
13. Expistemologic Unthologic Approach.
:: موضوعات مرتبط:
راهکارهای مقابله با جنگ نرم ,
,
:: بازدید از این مطلب : 451
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5